Cursus voor (stief)ouders

Een gelukkig samengesteld gezin worden duurt vaak jaren. Dit kost veel geduld, tijd en energie. Ieder gezinslid heeft zijn of haar eigen geschiedenis en neemt dit mee in een nieuw gezin.

Hoe u hier nog beter mee om kunt gaan, leert u door ervaringen uit te wisselen in de cursus voor stiefouders. Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in het verschil tussen een kerngezin en een samengevoegd gezin en de specifieke problemen of valkuilen die daaruit voortvloeien.

We gaan dieper in op de consequenties voor ouder en of stiefouder, als voor het (stief)kind. Wij bieden u handvatten om het proces van samengaan en een leuk stiefgezin vormen, te versnellen.

Belangrijk; meer dan de helft van de tweede en volgende huwelijken of samenwoonrelaties gaat uit elkaar! Als u bereid bent te kijken naar uw eigen handelen en u wilt zich verdiepen in uw rol als opvoeder dan zullen deze bijeenkomsten u zeker op weghelpen.

De cursus heeft een inzichtgevend structurerend karakter. Er is sprake van een opbouwend geheel bestaande uit drie bijeenkomsten. Het is dan ook belangrijk dat u alle bijeenkomsten bij woont.

De bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond, één keer per twee weken. Een bijeenkomst duurt anderhalf uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.